Insigne cu email lichid

Insigne cu email lichid

Acest tip de insigne sunt realizate prin stantare in matrita de otel. Procesul de fabricatie este similar cu Hard Enamel, difera doar tipul de email. Emailul folosit aici este lichid, de consistenta “tempera". Fiind fluid, nu acopera in intregime insigna, astfel ca peretii din metal, care despart culorile, se simt daca treci cu degetul peste insigna. De aceea se recomanda un strat de protectie din rasina epoxidica, strat care ofera o si mai buna protectie in timp asupra insignei.

Metal de baza: cupru, fier sau aliaj de zinc. Grosimea insignei 1,2mm.

Insigne cu email solid

Insigne cu email solid

Hard Enamel (email solid) - este cea mai veche metoda de fabricare a insignelor, prin stantare. Culorile sunt aplicate manual, una cate una, folosind un email tip pudra (Cloisonne).

Dupa aplicarea fiecarei culori, insignele sunt arse in cuptor la temperatura de 1.000º C – procedura repetata pentru fiecare culoare, pentru a evita amestecul culorilor. Apoi fiecare insigna, este slefuita manual si i se aplica placarea dorita.

Metoda isi are originile in China unde a fost si este folosita pentru producerea de obiecte decorative si bijuterii. Este si cea mai scumpa metoda.

Metal de baza: cupru

Insigne metalice 3D

Insigne fara email

Insignele de rever fara email (culoare) este optiunea pentru cei care vor sa redea imaginea sau logo-ul in varianta unei insigne in intregime din metal. Aceste insigne se pot personaliza 2D sau 3D.

In aceasta situatie, pentru a scoate in evidenta detaliile insingei, partile in relief sunt slefuite oglinda, iar zonele scobite sunt texturate, satinte, sablate. Aceasta ofera insignei un aspect de metal pur stralucitor.

Pentru a se mentine in timp stralucirea se recomanda ca insigna sa fie realizata din cupru (alama). Ca si placare pentru aceste insigne se poate opta intre: aurire, argintare, nichelare, cromare, precum si placari cu efect antic.

Insigne cu printare digitala

Insigne printate

Atunci cand este nevoie ca insigna sa reproduca logo-ul dumneavoastra sau o imagine fotografica, ce contine tonuri de culori, se recomanda insignele realizate prin tiparire offset.

Spre deosebire de toate celelate tipuri de insigne cu email, care necesita o interventie umana intensiva, pentru taiere, slefuire, umplere cu email, pentru insignele tiparite se foloseste tehnologia computerizata, care permite reproducerea designului direct pe metal. Insigna se acopera cu un strat protector de rasina epoxidica.

Metal de baza: otel inoxidabil, alama sau aluminiu. Grosimea insignei 0,8mm.

Insigne butoni

Insigne butoni

Insignele tip butoni, sunt insignele cele mai accesibile din punct de vedere al costurilor.

Ele sunt realizate din tabla ambutisata care se capseaza impreuna cu un print pe hartie – mesajul, logo-ul sau motto-ul care se doreste – si cu o folie protectoare. Sistemul de prindere al acestei insigne este cu ac de siguranta. Forma cea mai raspandita a insignelor tip butoni este rotunda, cu diametru de 37mm, 56mm sau 77mm.


© Copyright 2020 MiCO Promotion srl. All Rights Reserved.

Free AI Website Builder